Рада скасувала подвійне декларування доходів

Вівторок, 24 квітня 2012, 14:41

Верховна рада прийняла в другому читанні законопроект про внесення змін до Податкового кодексу щодо впорядкування податкового декларування.

За прийняття відповідного документу №10281 в цілому проголосували 256 депутатських карток, повідомляє "Реальна економіка".

Законопроект передбачає скасування додатку до податкової декларації про майно, доходи і всі зобов’язання фінансового характеру, який відповідно до Податкового кодексу подається до податкових органів працівниками бюджетних, комунальних установ і підприємств, та державними службовцями.

Як відомо, зазначені особи до 1 квітня подають за місцем роботи аналогічну декларацію, встановлену законом "Про засади запобігання та протидії корупції".

Реклама:

Як зазначив автор документу – голова Комітету ВР з питань фінансів та податкової політики Віталій Хомутиннік, необхідність розробки законопроекту пов’язана із тим, що два закони зобов’язують громадян подавати незалежно від розміру отриманих доходів та кількості джерел їх отримання дві однакові за змістом декларації.

Одна декларація подається до 1 травня – податковому органу, а інша до 1 квітня за місцем роботи.

На думку депутата, декларування одних і тих самих показників у двох аналогічних деклараціях недоцільне.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!