"Газпром" виходить на біржові торги газом

Вівторок, 24 квітня 2012, 10:22

Уряд Росії затвердив постанову, яка дозволяє ВАТ "Газпром" продавати видобутий природний газ на товарних біржах.

Згідно з документом, у 2012 році "Газпром" і його афілійовані структури зможуть продати до 15 млрд кубометрів газу, а починаючи з 2013 року - до 17,5 млрд кубометрів на рік, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Реалізація природного газу у зазначених обсягах здійснюється виключно на внутрішньому ринку Російської Федерації із урахуванням забезпечення виконання відкритим акціонерним товариством "Газпром" і його афілійованими особами зобов'язань за раніше укладеними договорами", - наголошується в документі.

Крім того, положення про забезпечення доступу незалежних організацій до газотранспортної системи "Газпрому", затверджене постановою уряду РФ від 14 липня 1997 року, доповнене пунктом щодо біржових торгах.

Реклама:

При відсутності достатньої для задоволення всіх заявок вільної потужності ГТС пріоритет у постачанні віддається: в першу чергу постачальникам газу для комунальних і побутових потреб населення; в другу чергу - організаціям, які реалізують і купують природний газ на товарних біржах; в третю чергу - постачальникам газу за угодами, які передбачають постачання газу протягом більш тривалого терміну у порівнянні з іншими заявниками.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!