На Осокорках i Троєщинi в Києвi буде нове промбудiвництво

Понеділок, 13 лютого 2012, 16:19

У проектi генплану Києва i його примiської зони на перiод до 2025 року визначено новi територiї пiд будiвництво промислових пiдприємств в районах Осокорки та Вигурiвщина-Троєщина.

Про це йдеться у повiдомленні комунальної органiзацiї "Iнститут генерального плану м. Києва", передає "Інтерфакс-Україна".

"Виробничi зони з можливiстю розмiщення тут цехiв i виробництв київських пiдприємств визначено i в передмiстi", - йдеться в повiдомленнi.

За даними КО "Iнститут генерального плану м. Києва", для формування iндустрiальних паркiв i кластерiв зберiгається понад 5 тис га виробничих територiй.

Реклама:

"У столицi iснують небезпечнi хiмiчнi пiдприємства з 500-метровими санiтарно-захисними зонами, якi необхiдно перепрофiлювати", - заявив начальник КО Сергiй Броневицький.

"Деградованi промисловi територiї, зокрема, київських заводiв "Радикал" (колишнiй "Київський завод хiмiкатiв") i "Хiмволокно", як i "iнших екологiчно шкiдливих пiдприємств, ще й неефективнi для мiсцевого бюджету", - нагадує Броневицький.

Згiдно з проектом генплану, санiтарно-захиснi зони промпiдприємств Києва передбачається реструктурувати, залучити iнвестицiї з метою санацiї, озеленення та подальшої громадсько-дiлової забудови цих територiй.

Нагадаємо, в жовтнi 2011 року київська влада ухвалила за основу проект генплану Києва i його примiської зони на перiод до 2025 року вартiстю близько 500 млрд гривень.

"Київський завод хiмiкатiв" iз 1954 по 1996 роках виробляв хлор i каустичну соду шляхом електролiзу водного розчину хлориду натрiю з ртутним катодом.

План санацiї ВАТ "Радикал", який було ухвалено наприкiнцi 2002 року в Господарському судi Києва, передбачав, що на очищення територiї необхiдно 96 млн гривень.

З територiї "Радикалу" в перiод 2001-2005 рр. вивезли 127 тонн ртутi й понад 1 тис тонн забрудненого ртуттю обладнання та хiмiчних речовин до Горлiвки (Донецька обл.).

У листопадi 2011 року голова КМДА Олександр Попов заявив, що влада мiста спiльно з МНС обiцяють за три роки вивезти екологiчно небезпечнi вiдходи з територiї спецiалiзованих пiдприємств "Радикал", "Захiд" i "Радон".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!