Каськів за півмільйона євро отримає бізнес-план для "Якісної води"

Четвер, 26 січня 2012, 18:20

ДП "Національний проект "Якісна вода" 13 січня за результатами тендеру уклало угоду з німецькою компанією Eco-Holz Vertriebs GmbH (ТОВ "Еко-Гольц Фертрібс ГмбХ") на розробку техніко-економічного обґрунтування Національного проекту "Якісна вода" із забезпечення населення України якісною питною водою.

Вартість угоди склала 436 тис. євро, або 4,43 млн гривень за курсом НБУ, повідомляє портал "Наші гроші" із посиланням на публікацію у "Віснику державних закупівель".

Німецька фірма має проаналізувати наслідки впливу на безпеку країни операційної діяльності мережі з 23 тис. систем очистки питної води і розливу її в тару у населених пунктах України.

Потрібно також надати пропозиції стосовно державних гарантій, податкових, митних пільг та тарифних преференцій для реалізації проекту у разі позитивного рішення про доцільність його реалізації, розробити бізнес-план проекту.

Реклама:

Передбачено розрахунок прогнозованих грошових потоків в проекті, який, за даними Держагентства з інвестицій та управління нацпроектами, буде коштувати близько 4 млрд гривень протягом шести років.

Потрібно розробити критерії вибору місць монтажу АФВКК з точки зору більш швидкого повернення інвестицій, розробити концепцію бренду, торгову марку, логотип бренду, візуальні атрибути бренду (стилістика документації та корпоративного стилю, оформлення АФВКК, стилістика рекламних носіїв, оформлення автомобілів, тощо).

Окрім німецького Eco-Holz Vertriebs GmbH у тендері брали участь українські ТОВ "Інжинірингова компанія "Домсталь ЛТД" та ТОВ "БМС-Юг", які пропонували 5,68 млн гривень та 7,2 млн гривень відповідно.

Конкурсний комітет при цьому відхилив найдорожчу пропозицію, мотивуючи це відсутністю в заявці "БМС-Юг" всіх необхідних документів.

Як відомо, раніше у структурі Держнацінвестицій були проведені тендери на розробку техніко-економічних обґрунтувань проведення в Україні зимових Олімпійських ігор-2022 і будівництва LNG-терміналу.

Олімпійський підряд вартістю 425 тис. євро отримала Klenkhart & Partner Consulting (Австрія).

При цьому тендер ознаменувався скандалом. Французька фірма, яка пропонувала за послуги 155 тис. євро, звинуватила організаторів торгів у змові з майбутнім переможцем.

Розробка ТЕО на будівництво морського терміналу з приймання скрапленого природного газу) вартістю 285 тис. євро замовлена іспанський фірмі "Сокоін Інженерія Конструкціон Індастріал".

Однак вже після тендеру від міністра енергетики та вуглепрому Юрія Бойко стало відомо, що Україна відмовляється від будівництва LNG-терміналу і планує придбати просто плавучий завод для поставок скрапленого газу з Азербайджану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!