Ціни на нафту Brent перевищили 110 доларів

Понеділок, 5 грудня 2011, 10:05

Ціни на нафту сорту Brent перевищили $110 в понеділок, продовжуючи зростання з минулого тижня, через те що напруженість у стосунках між Іраном і Заходом підвищила ризик перебоїв у поставках сировини з п'ятого у світі експортера "чорного золота".

Іран також навряд чи підтримає план наростити видобуток на зборах Організації країн експортерів нафти у Відні наступного тижня, через що ОПЕК може виявитися не в змозі збільшити виробництво на тлі високих цін на енергетичну сировину, що загрожують зіштовхнути світову економіку в рецесію, повідомляє агентство Reuters.

До 7:46 нафта Brent виросла в ціні на 51 цент до $110,45 за барель. Барель нафти WTI виріс у ціні на 52 цента - до $101,48.

"Нафтотрейдери закладають в ціни 20% імовірність збройного конфлікту з Іраном, який може виштовхнути ціни вище $200, тому вони зараз купують страховку. Ринок також чекає зустрічі ОПЕК 14 грудня, враховуючи недавні "яструбині" заяви про необхідність підвищити видобуток, незважаючи на високі ціни", - сказав глава досліджень Mirae Asset Management у Гонконгу Гордон Кван.

Реклама:

Суперечки навколо ядерної програми Тегерана розпалилися на вихідних, після того як іранські ЗМІ повідомили про те, що армія країни збила безпілотний літак-розвідник США, хоча представник Вашингтона не підтвердив цю інформацію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!