Держказначейство рекомендує чиновникам спочатку подумати, а тоді купувати дорогі авто

Вівторок, 22 листопада 2011, 19:34

Державна казначейська служба рекомендує місцевій владі ретельно зважувати необхідність купівлі дорогих автомобілів за кошти бюджету.

 Про це сказано в повідомленні Держказначейства, передають "Українські новини".

Служба пояснює, що ця рекомендація пов'язана з інформацією, що з'явилася в пресі, про придбання мером Житомира Володимиром Дебоєм автомобіля вартістю 600 тис гривень за службовою необхідністю.

"З огляду на існуючу загрозу поглиблення світової економічної кризи і її можливий негативний вплив на економічні процеси в Україні, керівникам місцевих органів влади варто ретельно зважувати свої рішення щодо придбання предметів розкоші за рахунок бюджетних коштів", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Держказначейство підкреслює, що однією з основних функцій відомства є контроль за дотриманням бюджетного законодавства, у тому числі шляхом перевірки документів на закупівлю дорогих автомобілів, техніки й проведення ремонту в приміщеннях установ.

Житомирська міська рада на сесії 24 жовтня виділила 600 тис гривень комунальному підприємству "Управління автомобільних доріг" на придбання службового автомобіля для мера Житомира Володимира Дебоя.

21 листопада Кабмін заявив про звільнення директора державного підприємства "Теплоелектроцентраль-2 Есхар" (Харківська область) за спробу придбати за рахунок державних коштів автомобіль BMW X5 за 800 тис. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!