На Банковій хочуть розпродати профспілкове майно

П'ятниця, 11 листопада 2011, 14:55

Перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова вважає, що доля профспілкового майна повинна бути визначена, зокрема, шляхом приватизації.

Про це вона заявила на брифінгу у п’ятницю, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Ви зараз говорите про те, що майно профспілок повертається в держвласність, це зовсім не так. Зараз ідеться про повернення в тимчасове розпорядження Фонду держмайна тієї власності, яка залишилася після розвалу СРСР, мала загальнодержавне значення, тобто, створювалося на загальнодержавні гроші, а не просто на членські внески тієї або іншої організації", - сказала Акімова.

На думку першого заступника глави Адміністрації президента, це абсолютно розумний підхід.

Реклама:

"Те, що створювалося на загальнодержавні кошти, доля цих об'єктів повинна бути визначена, вони повинні переходити в тимчасове розпорядження якогось держоргану, за допомогою якого потім можна буде вирішувати їх долю. Наприклад, йти шляхом відкритої приватизації через аукціон", - сказала вона.

"За логікою речей, найближче до цих функцій ФДМУ. Тому, такий підхід зовсім правильний. Мова ніколи не йшла про те, щоб відібрати у профспілок те, що було створено на внески їх членів", - наголосила Акімова.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!