ЄС допоможе українським виноробам в листопаді

Понеділок, 10 жовтня 2011, 15:15

У листопаді 2011 року почнеться розробка програми надання технічної допомоги виноробній галузі України від ЄС.

Про це повідомив президент Українського бюро винограду і вина Іван Плачков, посилаючись на слова глави Представництва ЄС в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшейри, передає УНІАН.

За словами Плачковка, 1-2 жовтня 2011 року голови дипломатичних місій низки країн ЄС на запрошення президента Українського бюро винограду і вина відвідали провідний виноробницький регіон України - Бесарабію.

Дипломати продегустустували продукцію галузі і засвідчили, що українські вина їм припали до душі.

Реклама:

При цьому гості вказали на проблеми, які, на їх погляд, істотно гальмують розвиток української виноробницької галузі - невирішеність земельного питання, бюрократизм у владі і невизначена інвестиційна політика.

Європейці акцентували увагу на ситуації щодо обов'язкової оплати виробниками ліцензій на гуртову торгівлю у розмірі 500 тисяч гривень.

Для невеликих виробників, які випускають до 100 тисяч пляшок вина на рік, така плата стає непомірним тягарем на ціну їх продукції і просто вбиває авторське, європейське за характером виноробство, не дозволяє розвинути наявний величезний потенціал української виноробницької галузі, вважає Плачков.

За його словами, дипломати зазначили, що в їх країнах підвищення культури споживання вина виявилося дуже ефективним інструментом боротьби з алкоголізмом, а високий розвиток виноробства - ознакою цивілізованості держави.

Плачков повідомив про те, що в листопаді 2011 року почнеться розробка програми надання технічної допомоги з боку ЄС виноробницькій галузі України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!