Клюєв обіцяє держпідтримку інноваторам

Вівторок, 13 вересня 2011, 11:22
У планах Кабінету міністрів створення системи державної підтримки інноваційних компаній.

Про це сказав перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв, коментуючи ухвалений урядом проект Державної програми розвитку внутрішнього виробництва.

За його словами, розвиток інновацій потребує збільшення активної ролі держави, оскільки ці процеси пов'язані з високими ризиками.

"Для структурної перебудови економіки, над чим ми сьогодні працюємо, важливим є закладення фундаменту інноваційного розвитку", - заявив Клюєв.

За його словами, Україна має власний науково-технологічний потенціал за низкою проривних і критичних технологій.

Реклама:

"Наше завдання - зайняти свою нішу за міжнародним розподілом праці, спираючись на власні наукові розробки і послідовно підтримувати відповідні дослідження", - сказав перший віце-прем‘єр.

В першу чергу, за словами Клюєва, уряд працюватиме над розвитком інноваційної інфраструктури, яка включатиме формування мережі наукових парків, технопарків, бізнес-інкубаторів, центрів трансферту технологій.

Одним із напрямків активізації інвестиційно-інноваційної політики він назвав розвиток венчурного фінансування.

Клюєв повідомив, що створюється система державної підтримки нових інноваційних компаній на стартовому етапі та стимулів для впровадження саме інноваційних інвестпроектів, спрямованих на забезпечення пріоритетного розвитку внутрішнього виробництва.

Планується концентрувати ресурси лише на пріоритетних напрямках, щоб не витрачати їх на розвиток тих технологій, по яких інші країни пішли далеко вперед, і по яких нам доведеться лише позичати світові досягнення, заявив перший віце-прем‘єр.

За словами Клюєва, за попередніми оцінками експертів, необхідні ресурси для  запровадження новітніх технологічних систем на перших етапах досягатимуть 10-15 мільярдів доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!