"Чорноморнафтогаз" купить бурову установку в п’ять разів дешевше, ніж попередню?

П'ятниця, 26 серпня 2011, 09:56

"Чорноморнафтогаз" оголосив відкриті торги на придбання самопідйомної плавучої бурової установки.

Потенціальні учасники торгів мають внести завдаток у розмірі 32,4 мільйона гривень.

Згідно з законом про здійснення державних закупівель, розмір забезпечення пропозиції конкурсних торгів у грошовому виразі не може перевищувати 1 відсотка очікуваної вартості закупівлі у разі проведення торгів на закупівлю робіт та 5 відсотків - у разі проведення торгів на закупівлю товарів чи послуг.

Таким чином "Чорноморнафтогаз" очікує, що вартість бурової установки становитиме щонайбільше 648 мільйонів гривень, повідомляють "Наші гроші".

Реклама:

2011 року "Чорноморнафтогаз" на тендері з пов'язаними учасниками придбав бурову платформу за 400 мільйонів доларів, тобто в п'ять разів дорожче, ніж збирається купувати на майбутньому тендері.

Після оприлюднення інформації про те, що платформа у сінгапурського виробника коштує на 150 мільйонів дешевше, від досягнутої на тендері ціни, представники "Нафтогазу" заявили, що за додаткові кошти нібито буде придбано додаткове обладнання.

Також в "Нафтогазі" пообіцяли придбати 2011 року ще дві бурові платформи на прозорому тендері.

17 серпня "Нафтогаз" надав "Чорномонафтогазу" безпроцентний кредит на суму 1,278 мільярда гривень.

Позика надана з метою реалізації заходів, передбачених Програмою робіт ДАТ "Чорноморнафтогаз" на 2011 рік щодо забезпечення виконання планових показників видобутку природного газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!