Moody's знизило рейтинг Португалії

Середа, 6 липня 2011, 09:28

Агентство Moody's Investors Service у вівторок знизило кредитний рейтинг Португалії на чотири щаблі, до "Ba2".

В результаті цього обтяжена боргами країна відправилася слідом за Грецією на територію нижче інвестиційного класу, повідомляє агентство Reuters.

Рейтинг Греції поки набагато нижчий - "Caa1", нагадує агентство.

Як відомо, у квітні Португалія стала третьою країною, яка попросила про фінансову допомогу, після Греції та Ірландії.

Реклама:

Пояснюючи своє рішення, Moody's вказало на зростаючі побоювання про те, що Португалія не зможе повністю досягти цілей скорочення дефіциту і стабілізації боргів, встановлених в кредитній угоді з Євросоюзом і Міжнародним валютним фондом.

Португалія отримує гроші в рамках трирічної рятувальної програми ЄС і МВФ загальної вартістю 78 млрд. євро і не має потреби випускати довгострокові облігації на ринок до 2013 року.

Однак, на думку агентства, збільшується ймовірність того, що країна не зможе позичати гроші на ринках за прийнятними цінами у другій половині 2013 року і деякий час після.

Існує "зростаючий ризик, що Португалія попросить про другий раунд офіційного фінансування, перш ніж зможе повернутися на приватний ринок, і збільшується ймовірність того, що участь кредиторів з приватного сектора буде зроблено необхідною умовою".

Moody's також відзначило, що Португалія переживає величезні труднощі, скорочуючи витрати, посилюючи податкову дисципліну, домагаючись економічного зростання і підтримуючи банківську систему.

Як повідомлялося, Standard & Poor's і Fitch Ratings оцінюють кредитний рейтинг Португалії на рівні "BBB-" - це найнижча сходинка інвестиційного класу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!