Київ не встигне здати 20 готелів до Євро

Середа, 8 червня 2011, 14:31

У Києві не встигнуть збудувати і здати близько 20 готелів, призначених для розміщення уболівальників, які приїдуть на Євро-2012.

Про це у коментарі "Газеті по-київськи" заявив заступник голови КМДА з питань підготовки до футбольного чемпіонату Анатолій Голубченко.

"По цій сфері (будівництва готелів) сильно вдарила криза, саме через кризу ми не здамо близько двадцяти готелів до чемпіонату. А ті готелі, які плануємо побудувати за рік, дадуть нам 1600-1700 номерів, але цього однаково мало", - сказав чиновник.

Водночас він запевнив, що вимоги УЄФА надати 7300 номерів міська влада виконає.

Реклама:

"На жаль, у нас не вистачає номерів в 4-х і 5-зіркових. Але готелі - це прерогатива бізнесу, інвестицій. Ніхто не буде будувати готель тільки під чемпіонат Європи з футболу. Мережні бренди чітко розраховують, скільки потрібно номерів, і більше будувати не будуть тільки тому, що нам так хочеться", - сказав Голубченко.

На фінальний матч, за його словами, місто чекає до 200 тисяч уболівальників.

Як відомо, у 2009 році столична влада обіцяла збудувати 83 готелі до Євро-2012.

Згодом на сайті КМДА з'явився "Каталог інвестиційних проектів сфери туризму, готельного і комунального господарства Києва до фінальної частини чемпіонату світу з футболу Євро-2012".

Нині за адресою цієї презентації на сайті КМДА інформація відсутня.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!