Ветеринарні чиновники за 2 тижні набрали хабарів на 400 тисяч доларів

Четвер, 7 квітня 2011, 18:32

Співробітники Служби безпеки України вилучили у високопосадовців Державного комітету ветеринарної медицини близько 400 тисяч доларів хабарів.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Встановлено, що ця готівка накопичувалася протягом останніх двох тижнів - зібрані з підприємців за надання дозвільних документів різні суми хабарів зберігалися у банківських комірках, а згодом мали бути розподілені між включеними у протиправну схему керівниками комітету.

29 березня у ході спецоперації співробітники СБУ затримали під час одержання хабара у розмірі 42 тис. доларів одного із заступників голови, а також керівника регіонального підрозділу Комітету та ряд залучених ними для одержання хабара посередників.

Реклама:

За цим фактом стосовно вказаних осіб Генеральною прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (одержання хабара в особливо великих розмірах особою, що займає особливо відповідальне становище).

1 квітня до заступника голови Комітету Печерським районним судом Києва застосовано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Служба безпеки України спільно з Генеральною прокуратурою здійснює комплекс заходів, спрямованих на перевірку інформації щодо функціонування організованої злочинної групи із числа високопосадовців Комітету, які вимагали та одержували хабарі у підприємців, що працюють на ринку імпорту продукції тваринного походження, та із використанням протиправних схем забезпечували безперешкодне ввезення на територію України продукції сумнівної якості, йдеться в повідомленні.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!