Євросоюз оцінить нову енергостратегію України

Середа, 6 квітня 2011, 16:45

Європейський Союз у найближчі дні оголосить результати оцінки проекту скоригованої енергетичної стратегії України до 2030 року.

Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, нині Євросоюз веде активний діалог із доопрацювання документа з Міністерством енергетики та вугільної промисловості України.

За словами координатора сектору енергоефективності та відновлювальної енергетики представництва ЄС в Україні Габріеля Бланка, український уряд представив документ на розгляд Єврокомісії в кінці минулого тижня.

Реклама:

"Ми ведемо активний діалог, але до офіційного оголошення результатів оцінки я не можу коментувати це питання", - сказав він.

Як повідомлялося, в березні 2006 року уряд під керівництвом Юрія Єханурова затвердив Енергетичну стратегію України на період до 2030 року.

Стратегія ґрунтувалася на прогнозі зростання ВВП за цей період в 3,1 разу і збільшення споживання паливно-енергетичних ресурсів в 1,5 разу.

Вона також передбачала пріоритетне зростання генерації та споживання електроенергії (в 2,2 разу) у порівнянні зі споживанням інших видів енергії.

У першу чергу, ідеться про атомну генерацію, виробництво якої заплановано до 2030 року збільшити майже в 2,5 разу.

Передбачалося також майже удвічі збільшити частку вугілля в енергобалансі країни.

Нині Міністерство енергетики та вугільної промисловості веде роботу із внесення змін до Енергетичної стратегії України до 2030 року, і планує завершити її до серпня 2011 року.

Оновлений документ буде виходити з реальної оцінки прогнозів економічного розвитку України, а також збільшення потреби в енергоспоживанні.

Зокрема, коригування документа торкнеться плану з будівництва блоків атомних електростанцій у бік зменшення.

Особливий акцент буде робитися на середньострокову перспективу, на найближчі два-три роки.

При цьому в подальшому цей документ також буде оновлюватися.

Нова Енергостратегія передбачає вкладення 780 млрд. гривень у розвиток електроенергетики країни до 2030 року.

Ця сума включає кошти на модернізацію існуючих енергетичних об'єктів, а також будівництво нових, зокрема, об'єктів відновлюваної енергетики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!