Уряд відмовиться від закупівель пільгового пального для аграріїв

Середа, 6 квітня 2011, 14:21

Міністерство аграрної політики і продовольства має намір відмовитися від закупівель палива за пільговими цінами для проведення весняно-польових робіт через дорогу логістику.

Про це на прес-конференції повідомив директор департаменту розвитку ринків рослинництва МінАПП Олександр Демидов, передає "ЛІГАБізнесінформ" з посиланням на УНІАН. 

"Паливо там близько 1 гривні - знижка за 1 л, але якщо брати логістику, там практично нічого не виходить, тому ми будемо переглядати це питання, і швидше за все, ми від цього палива відмовимося", - сказав він.

Директор департаменту повідомив, що палива за пільговими цінами на сьогодні закуплено 6 тисяч тонн.

Реклама:

"Думаю, що те, що проплатили сільгоспвиробники на сьогодні, вони візьмуть, а в подальшому ми брати не будемо", - сказав Демидов.

З приводу добрив він зазначив, що при сьогоднішніх цінах в 3350-3400 гривень за тонну, пільгові ціни складають 2800 гривень за тонну. Законтрактовано близько 15 тисяч тонн добрив за пільговими цінами, в цілому аграрії розраховують отримати 250 тисяч тонн за пільговими цінами.

У свою чергу, президент Українського клубу аграрного бізнесу Алекс Ліссітса відзначив, що паливо, яке продається зі знижками, неналежної якості, і на це скаржаться аграрії.

"Ви знаєте, що все, що зі знижками, не завжди такої ж якості, як те, що за нормальною ціною. І якраз тут великі нарікання з боку аграріїв, що те паливо, яке надходить зі знижками, українського виробництва, його можна використовувати виключно на тракторах та іншій техніці українського та білоруського виробництва", - сказав він.

Нагадаємо, 17 березня прем'єр-міністр Микола Азаров повідомив, що уряд забезпечив постачання аграріям азотних добрив і палива за пільговими цінами.

"Уряд домовився з хімічними підприємствами про постачання 200 тисяч тонн азотних добрив за пільговими цінами. Також за пільговими цінами з Шебелинського ГПЗ відпускається паливо для сільгосппідприємств", - сказав Азаров.

Він уточнив, що відпускна ціна дизельного палива і бензину А-76 становить відповідно 7,7 гривні / л і 7,9 гривні / л.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!