Кабмін розширив перелік об'єктів для передачі в концесію

Середа, 6 квітня 2011, 11:30

4 квітня Кабінет міністрів прийняв постанову про внесення змін до "Переліку об'єктів права державної власності, які можуть передаватися в концесію".

Про це пише "Дело" з посиланням на свої джерела в Кабміні. 

Крім активів "Укравтодору", вітроенергетики і пам'ятників архітектури в список об'єктів, які можуть бути передані в концесію, увійшли вугледобувні підприємства ДП "Ровенькиантрацит" і ДП "Свердловантрацит", та комунальні підприємства.

Від передачі в концесію державних та комунальних підприємств виграє в першу чергу держава, вважає президент Асоціації "Об'єднана юридична група" Андрій Шумілов.

Реклама:

"На відміну від приватизації, концесія дозволяє не тільки отримати надходження до бюджету у вигляді концесійних платежів та податків, а й створити нові або реконструювати існуючі виробничі потужності за рахунок інвестора, при цьому зберегти право власності на такі об'єкти за державою або територіальною громадою", - говорить він.

На його думку, концесія також дозволяє більш оперативно залучити фінансові ресурси в державні або комунальні підприємства.

"Інвестор при укладенні договору концесії не лише отримує право на створення та експлуатацію об'єктів, які держава не зацікавлена ​​приватизувати, і відповідні гарантії встановлені законом, а й отримує більш широкі, в порівнянні з орендою, можливості самостійно визначати плани зі створення, розвитку та експлуатації об'єктів концесії", - відзначає Шумілов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!