Азаров похвалився здобутками влади "без прикрас"

Середа, 30 березня 2011, 11:01

Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає, що у 2010 році - на початку 2011 року економічна ситуація в Україні почала покращуватися.

Про це він заявив, відкриваючи засідання уряду у середу

"Прикрашати стан справ - в першу чергу не в інтересах уряду. Адже ми повинні точно і грамотно діяти, а не заспокоювати один одного. Проте, і посипати голову попелом немає жодних підстав. В цілому підсумки 2010 року і тенденції першого кварталу 2011 року позитивні", - сказав він.

"Наголошу тільки на одному: зростання обсягів будівництва більше, ніж на 6% - це вірна ознака пожвавлення ділової активності в цілому. Якщо оживають будівельні майданчики - це свідчить, що запрацювали гроші, активізується внутрішній ринок, формуються активні виробничі програми суміжних галузей і так далі", - зауважив прем'єр.

Реклама:

За словами Азарова, таке відновлення економічного зростання "адекватно позначається на доходах держбюджету".

"За підсумками першого кварталу поточного року очікується збільшення надходжень до загального фонду держбюджету на 17 млрд. гривень порівняно із першим кварталом 2010 року. Це дає можливість стабільно фінансувати видатки бюджету, але на превеликий жаль, значну частину ресурсів, які зароблені так важко кропіткою працею всієї країни, доводиться відривати від соціального розвитку і віддавати за борги попередників", - наголосив він.

"За 2010 рік і перші два місяці 2011 року економіка почала зростати приблизно на 5%. В автоматичному режимі виконується бюджет, курс гривні стабільний, піднялося будівництво, на 10% зросли реальні доходи населення, товарообіг зріс на 13%, збудовано понад тисячу кілометрів доріг", - поінформував прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!