Депутати відмовились відкрити депозити сиротам

Вівторок, 1 березня 2011, 15:37

Верховна рада відмовилася встановити фінансову підтримку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, у вигляді відкриття на кожну дитину депозиту і накопичення на ньому фінансових коштів.

За відповідний законопроект № 5073 у першому читанні проголосували 27 депутатів при мінімально необхідних 226, передає "Комерсант" з посиланням на "Українські новини".

Відповідно до законопроекту, джерелами надходження коштів на депозитні рахунки визначалися б відрахування за ставкою 1% від надходжень до держбюджету від акцизного збору з вироблених в Україні з ввезених товарів, а також добровільні пожертвування українських та іноземних юридичних і фізичних осіб.

Розпорядником коштів на депозитних рахунках повинен був стати державний банк, якого визначив би Кабінет міністрів.

Реклама:

Проектом передбачалося, що банк-розпорядник повинен був би відкривати депозитний рахунок на кожну дитину відповідної категорії на підставі отримання інформації від органу виконавчої влади з питань сім'ї, дітей та молоді.

Щомісяця банк-розпорядник перераховував би кошти рівними частинами на рахунки дітей-сиріт.

Мінімальний розмір фінансової підтримки не мав би бути менше, ніж 10 прожиткових мінімумів на відповідний рік.

Власник депозитного рахунку, згідно з документом, набував би право на використання його коштів з моменту надбання повної цивільної дієздатності.

Цей законопроект був внесений у Раду в серпні 2009 року депутатом Богданом Гунським.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!