Регіонал пропонує "спецрежим" для Сумщини

Четвер, 20 січня 2011, 12:26

У Верховній раді зареєстрований законопроект "Про спрощення реалізації інвестиційних проектів і запровадження спеціального режиму інвестиційної діяльності в Сумській області".

Проект закону поданий депутатом Ради від фракції Партії регіонів Валерієм Бондиком, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Як зазначає автор законодавчої ініціативи, спеціальний режим на території Сумської області запроваджується з метою створення сприятливих умов для залучення інвестицій в економіку області, скорочення безробіття, розвитку малого і середнього бізнесу, проведення ефективної реструктуризації виробництва, стимулювання виробничої та невиробничої сфер господарювання.

Автор законопроекту пропонує встановити для Сумської області ряд податкових та митних пільг на строк від трьох до п'яти років.

Реклама:

Зокрема, депутат пропонує ввести звільнення на термін реалізації інвестиційного проекту від обкладення ввізним митом сировини, матеріалів, обладнання та комплектуючих виробів до нього (крім підакцизних товарів) за умови їх використання виключно для реалізації інвестиційного проекту.

Законопроектом також пропонується не включати до валового доходу підприємства, зареєстрованого на території області, інвестиції у вигляді коштів, матеріальних цінностей і нематеріальних активів.

Крім того, проект закону передбачає звільнення на три роки від оподаткування прибутку, отриманого в результаті освоєння інвестицій на підставі документів окремого (бухгалтерського, податкового) обліку.

Законопроектом також передбачено звільнення від сплати земельного податку при використанні земельної ділянки відповідно до визначеної інвестиційним проектом цілі.

Для управління спеціальним режимом інвестиційної діяльності Бондик пропонує створити Раду з питань спеціального режиму інвестиційної діяльності.

У пояснювальній записці до законопроекту сказано, що його реалізація поліпшить інвестиційний клімат Сумської області і при цьому не вплине на видаткову і дохідну частину державного чи місцевих бюджетів.

Як відомо, за даними Держстату, протягом 2010 року приплив інвестицій в Україну мав тенденцію до скорочення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!