Україна і Саудівська Аравія будуть освоювати космос

Понеділок, 8 листопада 2010, 13:51

Україна і Королівство Саудівська Аравія підписали міжурядову угоду про співробітництво в галузі дослідження і використання космічного простору в мирних цілях.

Як повідомили в українському космічному відомстві, документ підписаний у ході минулого візиту до Ер-Ріяд делегації на чолі з генеральним директором Національного космічного агентства України (НКАУ) Юрієм Алексєєвим, передає "Інтерфакс".

Від української сторони документ підписав Алексєєв, від саудівської - президент науково-технологічного центру імені короля Абдулазіза Мохаммед Ібн Ібрахім Аль-Сувайель.

Згідно з угодою, до основних напрямів перспективного партнерства віднесені співробітництво в галузі фундаментальної космічної науки, сфери дистанційного зондування Землі (ДЗЗ), спільного створення космічної техніки, і зокрема, мікро і мінісупутників для комерційних і наукових цілей.

Реклама:

Також сторони мають намір співпрацювати в галузі космічних пускових послуг і у створенні космічної наземної інфраструктури.

У рамках візиту українська делегація відвідала науково-технологічний центр імені короля Абдулазіза, нафтохімічний науково-дослідний інститут, національний центр нанотехніки та інститут космічних досліджень Саудівської Аравії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!