Підприємці просять ЄС вплинути на Януковича

П'ятниця, 19 листопада 2010, 16:10

Представники малого і середнього бізнесу просять учасників саміту Україна-ЄС, уряд і парламенти країн ЄС вплинути на президента Віктора Януковича і донести вимоги не підписувати Податковий кодекс.

"Ми просимо вашої допомоги донести президенту Януковичу інформацію про необхідність ветування цього Податкового кодексу", - йдеться у зверненні підприємців до урядів і парламентів вільних країн світу, а також до учасників саміту Україна-ЄС, передає "Інтерфакс".

За словами представника координаційної ради акції проти прийняття Податкового кодексу Володимира Дороша, звернення укладено в п'ятницю.

У ньому наголошується, що у зв'язку з прийняттям Податкового кодексу ситуація в Україні з малим і середнім бізнесом буде погіршуватися.

Реклама:

"Цей кодекс був прийнятий без належного обговорення і без врахування інтересів малого та середнього бізнесу", - підкреслюється у зверненні.

Нагадаємо, під час розгляду Податкового кодексу під стінами парламенту проходили багатотисячні мітинги.

Підприємці протестували проти прийняття документа. Бізнес упевнений в згубності податкової реформи.

Якщо Податковий кодекс буде підписаний Януковичем, основні положення документа набудуть чинності з 1 січня 2011 року.

Підприємці, які протестують проти цього документа, мають намір продовжувати боротьбу.

Сьогодні вони висунули президенту ультиматум з вимогою негайно накласти вето на Податковий кодекс і відправити у відставку його авторів.

Якщо Янукович не дослухається до їх вимог, учасники протесту ініціювати проведення Всеукраїнського референдуму про дострокове припинення повноважень президента та Верховної ради.

Наступна акція протесту у Києві запланована на 22 листопада. Сьогодні мітинг відбувається в Хмельницькому, в ньому беруть участь понад 5 тисяч місцевих підприємців.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!