Плануючи імпорт молока, Україна збільшила його експорт

Вівторок, 26 жовтня 2010, 10:17

За I півріччя 2010 року експорт молока та молочних продуктів з України збільшився майже на 30%.

Про це повідомив Міністр аграрної політики Микола Присяжнюк на брифінгу. Його слова наводить Департамент інформації та масових комунікацій Секретаріату КМУ, передає "ЛІГАБізнесінформ".

За словами Міністра, до кінця 2010 року в Україні буде вироблено 11,2 млн. тонн молока при внутрішньому споживанні 9,1 млн. тонн.

"Експортна складова молока і молочних продуктів у нас росте, і за перше півріччя цього року вона зросла приблизно на 30%. Тобто близько 1,7-2 млн. тонн молока у вигляді сирів та інших продуктів ми будемо експортувати", - підкреслив Міністр .

Нагадаємо, за даними Держкомстату, за січень-серпень Україні експортувала молока і молочних продуктів, яєць і меду на суму 405,905 млн. доларів, що на 47,4% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2009 р.

В цілому, за січень- вересень 2010 обсяг реалізованого молока в порівнянні з аналогічним періодом 2009 року знизився в грошовому вираженні на 3,6%, склавши 8,898 млрд. гривень.

Нагадаємо також, основним експортним молочним продуктом для України є твердий сир, який вона постачає переважно в Росію. Постачання твердого сиру в Росію є привабливим для України в силу того, що ціни на дану продукцію вищі за внутрішні українські.

Реклама:

В той же час, в МінАП допускають можливість імпорту молочних продуктів з Білорусі та Польщі.

Відомство наголошує на необхідності збереження експортних ринків української молочної продукції, при цьому збільшуючи частку імпорту деяких молочних продуктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!