Держава викинула 57 мільйонів на сміття

Середа, 20 жовтня 2010, 09:38

У числі переможців найбільшого державного тендеру на утилізацію сміття опинилися фірми, пов'язані з організаторами конкурсу.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на результати тендеру на збір, заготівлю та утилізацію вторинної сировини, оголошеного Державною компанією "Укрекокомресурси".

Участь у відкритих торгах взяли три десятки компаній. Вони боролися за контракти загальною вартістю понад 57 млн. гривень.

У підсумку замовлення дісталися чотирьом учасникам.

Реклама:

Фірма "Альтернатива-траст" з Івано-Франківська отримала контракт на 13,1 млн. гривень, компанія "Південь Рециклінг" з Миколаєва - на 8,6 млн. гривень.

Але найвдалішим цей тендер виявився для холдингу "Грінко", засновником якого є нинішній керівник держкомпанії "Укрекокомресурси" Віктор Ржоткевич.

Дві компанії, які входять до складу "Грінко", отримали контракти загальною вартістю на 35,4 млн. гривень.

Зокрема, столичній "Грінко-Центр" державне підприємство зробило замовлення на 17,1 млн. гривень, а донецькій "Грінко-Дон Рециклінг" - на 18,3 млн. гривень.

За інформацією прес-служби підприємства "Укрекокомресурси" перемога цих компаній у тендері пояснюється тим, що вони "відповідали всім процедурним вимогам та подали найбільш економічно вигідні пропозиції".

Холдинг "Грінко" не вперше перемагає у тендерах "Укрекокомресурси", нагадує видання.

За результатами попереднього тендера, який відбувся 30 червня, "Грінко" також вдалося отримати низку контрактів від держкомпанії. Тоді їх загальна сума склала 13,3 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!