Фондові індекси демонструють змішану динаміку

Вівторок, 19 січня 2010, 09:41

Європейські фондові індекси завершили торги в понеділок ростом на 0,6-0,7%.

Оптимізм інвесторів підтриманий ралі на ринку кольорових металів, а також розвитком ситуації з Cadbury, повідомляє агентство Bloomberg.

Зведений індекс 600 найбільших підприємств Європи Dow Jones Stoxx 600 піднявся на 0,7%, за підсумками минулого тижня цей індикатор знизився на 1,1%.

Індекси підвищуються в усіх 18 країнах регіону за винятком Греції, Ісландії та Люксембургу.

Реклама:

"Ми очікуємо, що світові фондові ринки продовжать зростати і в 2010 році, хоча ралі може сповільнитися. Приваблива вартість, хороші прогнози зростання прибутку і триваюче стимулювання економіки підтримають ринок", - відзначає аналітик Nomura Holdings Ян Скотт.

Фондові індекси Азії падають у вівторок другу сесію поспіль слідом за курсами акцій банків Австралії і промпідприємств Японії, незважаючи на підвищення вартості сировини і валют регіону, крім єни.

Зведений фондовий індекс MSCI Asia Pacific втратив 0,3% з відкриття торгів, знизившись до 125,96 пункту.

Японський індекс Nikkei 225 упав на 0,9%, гонконгський Hang Seng опустився на 0,2%, тайваньський Taiex демонструє у вівторок найбільш різке падіння в Азії - 1,1%.

"Ринки взяли перепочинок. Очікувана звітність корпорацій зараз розглядається як один з факторів відновлення економіки. Для подальшого росту на ринку нам необхідно побачити підвищення прибутку", - відзначає Прасад Паткар з Platypus Asset Management у Сіднеї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!