У "Нафтогазі" прикинули, скільки Росія захоче за газ

Понеділок, 30 листопада 2009, 12:59

НАК "Нафтогаз України" прогнозує, що контрактна ціна природного газу, яка діятиме в 2010 році на кордоні Україна-Росія, становитиме 295-337 доларів за тисячу кубометрів.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на джерело в уряді.

За інформацією співрозмовника агентства, ціна імпортованого газу, відповідно до довгострокового контракту купівлі-продажу природного газу між ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз України", визначається за формулою, залежно від рівнів ціни на нафтопродукти (мазут, газойль), які діяли на ринку протягом дев`яти місяців, які передували періоду визначення ціни на газ.

При цьому він нагадав, що, починаючи з 2010 року ставка транзиту газу територією України розраховуватиметься за формулою з урахуванням таких складових: тариф, який діяв у році, який безпосередньо передує даному року транспортування; паливна складова; відстань транспортування; рівень інфляції в Європейському Союзі.

Реклама:

Також джерело відзначило, що, відповідно до контракту про об`єми і умови транзиту природного газу територією України, ставка транзиту природного газу територією України в 2010 році, з урахуванням паливної складової газу, становитиме 2,7-2,8 доларів за тисячу кубометрів на 100 км.

Як повідомлялося, в першому кварталі 2009 року ціна на газ для України становила 360 доларів за тисячу кубометрів, у другому кварталі вона знизилася до 270,95 доларів за тисячу кубометрів, у третьому - до 198,34 доларів за тисячу кубометрів. У четвертому кварталі ціна на газ для України становить 208 доларів за тисячу кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!