"Драгон Капітал" перерозподілив акції "Нової Лінії"

Середа, 11 листопада 2009, 11:20 -

Кіпрська компанія Dragon Capital Investments Limited, підконтрольна київській "Драгон Капітал", стала власником 11,634 тис., або 36,9% акцій ЗАТ "Нова лінія", котра володіє мережею однойменних гіпермаркетів з продажу будівельних матеріалів.

Про це ідеться у повідомленні в системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР).

Згідно з повідомленням, одночасно свої частки зменшили Сoch Investments Limited - до однієї акції, і Sherborne Invest Limited - до 654 акцій.

Зміна власників акцій відбулася в результаті угод купівлі-продажу цінних паперів, договори яких датовані 5 і 6 листопада 2009 року.

Реклама:

Як повідомив голова правління ЗАТ Олег Шандар у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна", в результаті цих змін у складі акціонерів, кінцевий власник не змінився.

"Пайова співвідношення не змінилося, і акціонери не помінялися. Це внутрішня концентрація на одній компанії", - уточнив він.

"Консолідована частка ("Драгон Капіталу") не змінилася й перерозподілилася між спорідненими компаніями. Решта - це юридичні нюанси", - зазначив співрозмовник агентства.

Він також повідомив, що "Драгон Капітал" має з Сoch Investments Limited і Sherborne Invest Limited "певні договірні відносини".

ЗАТ "Нова лінія" створено в 2000 році. У 2001 році компанія відкрила перший супермаркет із продажу будівельних матеріалів у Дарницькому районі Києва. Наразі мережа "Нова лінія" об'єднує 14 гіпермаркетів: два у Києві і по одному у Борисполі, Чабанах, Харкові, Дніпропетровську, Одесі, Запоріжжі, Львові, Луцьку, Сімферополі, Кременчуці, Ужгороді та Херсоні.

Згідно з даними ДКЦПФР, акціонерами ЗАТ "Нова Лінія" до 13 листопада 2008 були: фізособа-громадянин України - 24,15%, Coch Investments Limited - 19,57%, Sherborne Invest Limited - 19,4%, Concentra Limited - 14,7% і російське ЗАТ КБ "Сітібанк" - 12,24%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: