Український фондовий ринок продовжив зниження

Понеділок, 26 жовтня 2009, 12:17

На тлі неоднозначного новинного фону, який сформувався перед відкриттям торгів на українських фондових майданчиках, учасники українського ринку продовжили продаж акцій, опустивши індекс УБ до рівнів 1445-1450 пунктів.

Про це йдеться в оперативному щоденному огляді компанії iTrader.

У певний момент зниження індексу УБ досягало 2,5%.

Серед лідерів зниження - акції Західенерго (-7,1%), Єнакіївський металургійний завод (4,7%). Краще ринку виглядають акції Укртелекому, додаючи 1,5%.

Реклама:

Зниження американських індексів у п'ятницю минулого тижня, негативне відкриття торгової сесії на російських площадках, підштовхнули український індекс до продажів, відзначають аналітики компанії iTrader.

Продовження сезону звітності американського корпоративного сектора, а також очікування важливих макроекономічних даних по ВВП США за 3-й квартал 2009 року, вносить на міжнародні ринки ще більшу неясність.

"На мій погляд, занадто оптимістичні очікування за даними по ВВП США за 3-й квартал 2009 року, можуть не виправдатися, що може спричинити за собою більш глибоку корекцію", - говорить старший трейдер онлайн-брокера iTrader Володимир Волков.

Наступним більш вагомим рівнем підтримки для індексу УБ виступає діапазон підтримок 1350 - 1400 пунктів.

На цьому рівні скупчилися такі вагомі підтримки, як лінія висхідного тренда з мінімуму 2009 року до локального мінімуму липня 2009 року, Фібо-рівень 23,6% корекція з березня 2009 року до жовтня 2009 року, 34-періодна змінна середня.

У найближчій перспективі можна чекати зниження індексу УБ у зазначений вище діапазон підтримок, відзначає аналітик.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!