РАДА ВНЕСЛА ЗМІНИ ДО ДЕРЖБЮДЖЕТУ

Четвер, 22 жовтня 2009, 19:07

Верховна рада ухвалила закон "Про внесення змін до Закону України "Про державний бюджет України на 2009 рік".

"За" проголосували 235 із 441 народного депутата, зареєстрованого у сесійній залі, повідомляє агентство "УНІАН".

Під час першої спроби голосування за даний закон ВР не змогла його ухвалити, оскільки проголосували лише 208 (при необхідних 226) із 438 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Парламенту вдалося ухвалити цей закон лише після того, як були виключені поправки, що стосувалися акцій НАК "Нафтогаз України" на суму не більше 18,6 млрд. гривень.

Реклама:

Законом передбачено підвищити ставки акцизного збору на тютюнові вироби.

Крім того, передбачається списати НАК "Нафтогаз України", її дочірнім компаніям "Укргазвидобування" і "Укртрансгаз" пеню та штрафні санкції, нараховані контролюючими органами за порушення податкового, митного та валютного законодавства.

Крім того, збільшуються видатки на потреби Міністерства закордонних справ. Зокрема, передбачається збільшення на 10 млн. гривень для розширення мережі власності України за кордоном для потреб дипломатичних установ України.

Крім того, на 75 млн. гривень збільшено фінансування для функціонування закордонних дипломатичних установ України.

В той же час ВР не підтримала пропозицію щодо збільшення на 17 млн. гривень видатків Верховної ради на погашення заборгованості за проживання народних депутатів у готелях.

Крім того, змінами до бюджету збільшено кошти на фінансування прикладних досліджень у сфері військової оборони держави. На це передбачено виділити 202,280 тис. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!