Ющенко: Україна володіє достатнім ресурсом для проведення Євро-2012

Понеділок, 28 вересня 2009, 16:46

Внутрішній фінансовий ринок України володіє достатнім ресурсом для здійснення проектів у рамках підготовки чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це сказав президент Віктор Ющенко під час наради з питань фінансування заходів, пов'язаних з підготовкою та проведенням фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу в Україні, повідомляє його прес-служба.

"У мене є глибоке переконання, що ресурс внутрішній, а під деякі інструменти, гарантовані урядом, і ресурс зовнішній, у нас є", - сказав президент.

Він уточнив, що відповідні кошти можуть бути залучені за умови проведення конструктивного діалогу уряду та Міністерства фінансів зокрема та Національного банку з банківськими установами України та філіями закордонних банків, які працюють на українському ринку.

Реклама:

"Орієнтовно 5 мільярдів - це ті кошти, щодо яких, якщо змоделювати правильно підходи тих, хто запозичує (Мінфін і уряд) і тих, хто розміщує, можна найти порозуміння", - оцінив фінансові можливості президент.

Він констатував, що до такої співпраці щодо фінансування Євро-2012 спонукає безпрецедентна ситуація, яка склалася з виконанням бюджету.

Так, рівень виконання передбачених у Стабілізаційному фонді бюджету видатків на фінансування Державної цільової програми з підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу становить лише 27%.

Видатки ж на будівництво, реконструкцію і ремонт автомобільних доріг загального користування профінансовані лише на 11,5%.

Голова держави висловив категоричне застереження щодо неможливості здійснення Національним банком неконтрольованої емісії.

"Потенційний ресурс НБУ, який можна розглядати, не повинен привести до девальвації національної грошової одиниці", - сказав Ющенко, назвавши вибір такого напрямку безперспективним.

"Битва за гривню коштувала недешево в останні тижні", - нагадав він.

За словами президента, необхідно врахувати той факт, що Національний банк має зобов'язання щодо розміру монетарних агрегатів, а також межу по золотовалютним резервам.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!