Думка експерта: Через урядовий тиск інвестиції у нафтогазовий сектор можуть знизитися. ВІДЕО

Понеділок, 21 вересня 2009, 15:40

Відповідно до запропонованого бюджету на 2010 рік, уряд планує збільшити рентні та обов'язкові платежі для нафто- і газодобувних компаній.

На думку фінансового аналітика інвесткомпанії Astrum Investment Management Івана Харчука, ця новина є негативною для нафто-і газодобувних компаній, таких як "Укрнафта" і Regal Petroleum, оскільки імплементація пропонованого закону повинна знизити їх чистий дохід.

Завантажте Flash Player, щоб переглянути відео.

"Згідно з розрахунком "Укрнафти", нове законодавство призведе до збільшення відрахувань до бюджету на 200 млн. доларів, у той час як ми очікуємо, що чистий дохід компанії в 2009 році складе 1100 млн. доларів", - сказав він.

Реклама:

За словами експерта, уряд може частково компенсувати ці платежі для виробників нафти і газу за рахунок зростання цін на газ для населення.

"Запропонований закон ще буде обговорюватися в парламенті, проте в цілому плани уряду щодо наповнення бюджету за рахунок зростання фіскального тиску можуть негативно вплинути на інвестиції у нафтогазовий сектор", - підкреслив Харчук.

Як повідомлялося, в "Укрнафті" переконані, що ухвалення проекту Закону "Про Державний бюджет України на 2010 рік" в урядовій редакції неминуче призведе до руйнації нафтогазової галузі держави.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!