Ющенко стурбований зростанням боргу по зарплаті в Україні

Вівторок, 7 липня 2009, 14:36

Президент Віктор Ющенко стурбований зростанням боргу по заробітній платі.

Про це повідомила прес-секретар президента України Ірина Ванникова на брифінгу у вівторок у Києві, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Президент України Віктор Ющенко в листі до прем'єр-міністра Юлії Тимошенко висловив стурбованість ситуацією, яка склалася у зв'язку із зростанням заборгованості по заробітній платі підприємствами країни", - сказала Ванникова.

За словами прес-секретаря, з початку року заборгованість збільшилась на 26,8% і на 1 червня перевищила 1,5 млрд. грн. Борги економічно активних підприємств по виплаті заробітної плати з початку 2009 року збільшилися в 1,5 рази і становлять 50% загального боргу по заробітній платі.

На державних підприємствах заборгованість по заробітній платні зросла на 21% і становить 180 млн. грн.

"Президент вважає недостатнім і малоефективним заходи уряду в цьому напрямі", - сказала Ванникова.

За її словами, несвоєчасна виплата заробітної плати призводить до соціальної напруги в трудових колективах і може мати небезпечні соціальні наслідки.

"Президент просить прем'єр-міністра вжити негайних заходів для погашення заборгованості по заробітній платі як у державі в цілому, так і на фабриці "Янівська", - сказала Ванникова.

Вона пояснила, що на збагачувальній фабриці Янівська Луганської області працівники не отримують заробітну плату вже півроку. Президент просить прем'єр-міністра інформувати його по вжитим заходам у триденний термін.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!