General Motors уникне банкрутства

Вівторок, 7 липня 2009, 12:32

General Motors отримає решту 20 млрд. дол. державного фінансування в рамках програми банкрутства до кінця поточного року і зможе вийти на процедуру IPO на початку 2010 року.

Про це заявив Стівен Раттнер, радник Міністерства фінансів США з проблем автопрому, пише видання "Дело".

Раттнер заявив про свою впевненість в тому, що рішення федерального судді про продаж кращих активів автокомпанії "новій GM" не буде скасовано через апеляцію.

"Це рішення відкриє шлях для GM до виходу з банкрутства в найближчі тижні і дозволить казначейству США зосередитися на виведенні своєї частки компанії", - розповів журналістам Раттнер.

За його словами, склад ради директорів нової компанії, яка, як і раніше, буде називатися General Motors, буде названо вже цього місяця.

Рішення судді дозволить провести операцію з продажу активів за чотири дні, хоча може виникнути затримка, якщо незгодні з постановою оскаржать ії.

Активи в "старої GM", яка залишиться у процедурі банкрутства, - нефункціоновані заводи, нерухомість тощо, поступово будуть розпродані, а сама компанія ліквідована.

Нагадаємо, 1 липня GM попросив в суду з банкрутства дозволу продати основні активи підконтрольній державі підприємству, утвореної замість збанкрутілого GM.

Реклама:

За словами генерального директора GM Фріц Хендерсон, якщо суд не схвалить угоду до 10 липня і GM позбудеться державного фінансування, компанії доведеться піти на ліквідацію.

Керівники та консультанти автовиробника розраховують, що він зможе завершити процедуру банкрутства і створити нову компанію вже до середини липня, тобто з випередженням у порівнянні з початковим планом.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!