"Фольксваґен" на шляху до автомобільної імперії

Субота, 25 липня 2009, 11:37

Автомобільний rонцерн "Фольксваґен" розпочав підготовку до інтеграції в свої структури іншого автомобілебудівника - компанії "Порше".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Спочатку голова правління значно меншого, але вкрай прибуткового "Порше" Венделін Відекінґ виношував плани заволодіти значно більшим "Фольксваґеном".

Реалізовуючи свої наміри, штутгартський виробник спортивних авто навіть уже встиг придбати 51 відсотків акцій компанії з Вольфсбурґа. Однак криза перекреслила ці плани. Внаслідок турбулентності на біржах нове придбання перетворилося для "Порше" на борги, які сягнули 10 мільярдів євро.

Реклама:

В підсумку наглядові ради обох компаній домовилися про мирне об'єднання в один велетенський концерн під дахом "Фольксваґена". При цьому родини Порше і Пієх залишатимуть більше половини акцій у своїх руках. До 13 серпня мають випрацювати усі деталі.

На чолі "Порше" стане Міхаель Махт, який досі відповідав за виробництво компанії, а тепер має займатися її інтеграцією в концерн "Фольксваґен".

Крістіан Вульф, прем'єр-міністр федеральної землі Нижня Саксонія, якій належить 20 відсотків акцій "Фолькваґена", привітав об'єднання двох концернів.

"Це добре для обох підприємств. Вони обидва матимуть зиск від цього. Я радий тому, що ми тепер разом вирушаємо в майбутнє", - сказав Вульф.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!