Німецька компанія інвестує в український інтернет-бізнес 2,5 мільйони

Вівторок, 21 липня 2009, 11:25

Інвестиційна компанія eVentures Capital Partners з Гамбурга придбала частку в українському сервісі Mapia.ua, який використовує електронні мапи для реклами місцевих послуг.

Угоду оцінюють у 2,5 млн. доларів, повідомляє Deutsche Welle.

"Переговори з німецьким інвестором тривали близько 8 місяців, був аудит, українці робили різні кроки, щоби досягти очікуваних показників",- розповіла керівний директор Mapia.ua Євгенія Щербець.

За її словами, це перша інвестиція компанія з Гамбурга у вітчизняний інтернет-бізнес.

Реклама:

Щербець вважає, що український інтернет - перспективна галузь для бізнес-інвестицій. Адже всесвітньою мережею користуються лише 20 відсотків українців, порівняно з 80 відсотками мешканців ФРН, і Україні є куди рости.

Експерт Максон Пуговський переконаний: "У нас багато талановитих програмістів, які дешевші за західних. Тому в Україні можна вигідно розробляти продукти, направлені на глобальний ринок".

На переконання шеф-редактора видання WebStream.com.ua, український інтернет-ринок "підійшов до межі, коли починається бурхливий розвиток". Тому вигідно вкладати і в локальні продукти. З ними можна потенційно вийти на ринок Росії, аргументує Пуговський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!