Думка експерта: Реструктуризація єврооблігацій "Альфа-Банку" мінімізувала його ризики. ВІДЕО

Четвер, 2 липня 2009, 18:26
"Альфа-Банк" опублікував умови реструктуризації всіх трьох серій єврооблігацій, що звертаються на ринку на цей момент.

Папери обміняють на новий випуск, погашення якого припадає на серпень 2012 року.

Старший аналітик інвесткомпанії Astrum Investment Management Сергій Фурса вважає, що реструктуризація позитивно вплинула на платоспроможність банку, оскільки йому було необхідно вже в 2009 році гасити 2 з 3 серій облігацій.

"Після бурхливого зростання котирувань на початку минулого тижня вартість паперів банку стабілізувалася, а на появу новин про реструктуризацію знизилася", - зазначає експерт.

Завантажте Flash Player, щоб переглянути відео.

За його словами, найбільш значне зростання спостерігалося за випуском єврооблігацій "Альфа-Банку" з погашенням у 2011 році і офертою у серпні 2009 року.

"Ціна даних паперів підвищилася до 92% від номіналу. Беручи до уваги умови реструктуризації, ми вважаємо, що на цей момент вартість даного випуску повинна знаходитися на рівні 80% від номіналу", - вважає він.

"Ми високо оцінюємо кредитну якість "Альфа-Банку Україна" в 2012 році і не вважаємо, що банк до моменту погашення зіткнеться з ризиком невиконання своїх зобов'язань", - додав Фурса.

За його словами, реструктуризація дозволить мінімізувати ключовий ризик для українських фінансових установ у 2009 році - ризик рефінансування зовнішньої заборгованості.

"Завдяки реструктуризації банк фактично рефінансує більше 1 млрд. дол., що позитивно позначиться на його надійності", - додав аналітик.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!