Європа готується до відновлення економіки

Вівторок, 9 червня 2009, 20:14

Міністри фінансів країн єврозони на зустрічі в Люксембурзі прийшли до згоди про необхідність зниження дефіцитів бюджетів своїх країн в майбутньому році у разі очікуваного початку відновлення економіки регіону.

"Усі згодні з тим, що нам потрібно виробити "стратегію виходу", - заявив комісар ЄС у справах економіки Хоакін Альмунія, якого цитує газета "Дело".

За його словами, економіки ЄС почнуть показувати позитивну динаміку зростання ВВП у II-III кварталах 2010 року.

"Момент, коли ми станемо застосовувати ці стратегії для зниження бюджетних дефіцитів, стане моментом початку сталого зростання економік країн - членів ЄС", - додав він.

Реклама:

Європейська комісія в свою чергу заявила, що проведе дослідження дій урядів восьми країн ЄС, включаючи Німеччину, щодо порушення правил Євросоюзу про перевищенні необхідних державних витрат при проведенні стимулюючих економіку дій.

За прогнозом Єврокомісії, 13 з 16 країн єврозони порушать правило 3-відсоткового дефіциту бюджету в 2009 і 2010 роках.

Як відомо, ВВП 16 країн, що використовують євро, з січня по березень 2009 року знизився на 2,5% у порівнянні з останнім кварталом 2008 року і на 4,6% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року - це найбільше скорочення економічних показників з 1995 року

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!