Єврокомісія, "Газпром" і "Нафтогаз" призначили наступну зустріч

Понеділок, 29 червня 2009, 19:14

Наступна зустріч Європейської комісії, міжнародних фінансових інституцій, представників РАО "Газпром" і НАК "Нафтогаз України" відбудеться у найближчі тижні.

Про це після зустрічі української делегації з представниками Єврокомісії в Брюсселі заявив радник президента України в енергетичній сфері Богдан Соколовський, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, перша зустріч дозволила сторонам обмінятися інформацією та думками щодо можливих варіантів вирішення питання про оплату Україною за російський газ найближчим часом.

"Пройшли перші консультації, на яких сторони висловили свої позиції і обмінялися думками щодо можливих варіантів вирішення питання найближчим часом", - сказав він.

Реклама:

Соколовський повідомив про досягнуті домовленості провести наступну зустріч в найближчі тижні, однак час і місце ще не визначені.

"Сьогодні ідеться про те, що необхідний ряд уточнень, як з української сторони, так з європейської та банків. Ідеться про технічні речі, про узгодження деталей - це необхідний етап для ухвалення рішень", - підкреслив він.

Соколовський підкреслив, що зустріч пройшла в конструктивному ключі.

"Без сумнівів, я бачу налаштованість всіх сторін на позитив. З європейської сторони було чітко позначено, що добре, що ця розмова почалася зараз, а не пізніше, у грудні. Це вселяє надію, що в зимовий період не буде ніяких кризових явищ", - відзначив він.

За словами представника України, всі сторони домовилися про те, чи не будуть обнародувати конкретної інформації до того моменту, поки не буде прийнято конкретне рішення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!