НБУ затвердив програму фінансового оздоровлення БРР

П'ятниця, 26 червня 2009, 14:08

Національний банк (НБУ) затвердив програму фінансового оздоровлення Банку регіонального розвитку.

Програма фінансового оздоровлення передбачає залучення стратегічного партнера, який повинен внести до статутного капіталу банку не менше 85 млн. грн., повідомляється в прес-релізі банку.

"Головна умова, яку ми ставимо, - проплата 85 млн. грн. для поповнення статутного капіталу. На сьогодні, на жаль, регулятивний капітал банку негативний. Після цього новий акціонер разом із старими, бере на себе виконання всіх зобов'язань, які є в банку", - цитується в прес-релізі тимчасовий адміністратор банку Андрій Яцура.

Як повідомлялося, у середині червня Яцура повідомив, що БРР веде переговори з трьома потенційними інвесторами про продаж контрольного пакету акцій банку.

27 квітня загальними зборами акціонерів БРР прийняте рішення збільшити статутний капітал удвічі, або на 85,317 млн. грн., - до 170 млн. грн. шляхом додаткового випуску акцій, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Раніше повідомлялося, що Нацбанк ввів тимчасову адміністрацію до БРР у березні цього року.

Загальний обсяг вкладів населення в банку складає 390 млн. грн., у банку майже 9,3 тис. вкладників, середня сума вкладу складає близько 42 тис. грн.

На 1 квітня 2009 року найбільшими акціонерами банку були Валерій Ксензенко (33,2%), ЗАТ "Родан-Капітал" (34,45%), ТОВ "ІБК "Місто"(17,73%).

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2009 року за розміром загальних активів (867 млн. грн.) банк займав 94 місце серед 182 українських банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!