"Богдан" обіцяє скорочення автопрому

Вівторок, 23 червня 2009, 19:05

Корпорація "Богдан", один з найбільших суб'єктів автомобільного ринку України, у 2009 році, як очікується, випустить на потужностях автомобільного заводу "Богдан" у Черкасах" близько 15-16 тис. легкових автомобілів (у 2008 році на площадках автозаводу в Луцьку і Черкасах було випущено більш 88,3 тис. легкових автомобілів), повідомив президент корпорації "Богдан" Олег Свинарчук.

"Торік у Черкасах з дати відкриття заводу 20 червня було випущено більш 45 тис. автомобілів. У цьому ж році ми уже випустили трохи більше 6 тис. і до кінця року очікуємо випустити ще близько 10 тис. автомобілів", - відзначив Свинарчук на прес-конференції в Черкасах у вівторок з нагоди річниці заводу, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Він підкреслив, що скорочення обсягів виробництва змусило компанію зменшити чисельність персоналу - якщо на кінець минулого року на підприємстві працювало більш 3,3 тис. чоловік, на сьогодні чисельність складає близько 1,8 тис. чоловік.

Він нагадав, що в першому півріччі завод змушений був простоювати більш двох місяців у зв'язку з необхідністю розпродажу складів, однак він висловив надію, що в другому півріччі простоїв не буде. Зокрема, за його словами, у червні завод планує випустити до 2 тис. автомобілів і в липні, як очікується, також близько 2 тис. автомобілів.

Реклама:

Оцінюючи динамікові продажів легкових автомобілів в Україні в поточному році, Свинарчук відзначив, що за підсумками року прогнозується обсяг ринку в розмірі 150-160 тис. (торік було продано більш 623 тис.).

Свинарчук знову підкреслив необхідність преференцій з боку держави для автомобільної промисловості України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!