"Національний кредит" не поспішає повертати депозити

Понеділок, 22 червня 2009, 10:45

19 червня у банку "Національний кредит" минув піврічний мораторій на задоволення прав кредиторів.

З 22 червня банк повинен здійснювати виплати за своїми зобов'язаннями за першу ж вимогу вкладників і кредиторів, але на практиці поки що нічого подібного не відбувається, пише газета "Дело".

"З мораторієм нічого не відомо, ми працюємо, як і раніше (з урахуванням мораторію на задоволення вимог кредиторів)", - цитує видання слова начальника депозитного відділу банку Олега Гайдукевича.

За даними НБУ, на початок квітня в "Національний кредит" перебувало 146,6 млн. гривень депозитів населення і 186,6 млн. гривень депозитів юросіб.

Реклама:

Половина цих сум вже знаходиться у картотеці неплатежів.

"Картотека неплатежів банку по фізичним і юридичним особам по зараз складається з 150 млн. гривень, у банку таких грошей на виплату після зняття мораторію просто немає", - пояснює Гайдукевич.

Поки що банк продовжує виплачувати відсотки по депозитах з добовим лімітом 300 гривень на день.

У банку очікують, що незабаром ситуація зміниться, тому що зараз нинішніми власниками "Національного кредиту" ведуться переговори з інвесторами про продаж контрольного пакету акцій.

"Інвестори поки остаточного рішення не прийняли. Переговори з ними можуть тривати ще тижні два. Вони готові завести в банк 150 млн. гривень. Поки гроші в банк від інвесторів не зайдуть, він із вкладниками розрахуватися не зможе ", - говорить Гайдукевич.

Ім'я потенційного інвестора поки що не розголошується.

Точно відомо лише, що один із нинішніх мажоритарних акціонерів банку - Промінвестбанк (ПІБ) - в подальшому участі в акціонерному капіталі "Національного кредиту" не зацікавлений.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!