Азаров про виконання бюджету: доходи впали на 10%

П'ятниця, 8 травня 2009, 12:56

Скорочення реальних доходів бюджету поточного року склало 5,2 мільярда гривень або 10%.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби народного депутата Партії регіонів Миколи Азарова.

"Всупереч здоровому глузду уряд рапортує про "успіхи у подоланні кризи" і "перевиконання планів". Насправді, надходження до бюджету за 4 місяці поточного року істотно відстають від торішніх", - повідомив Азаров.

Він стверджує, що тільки по загальному фонду Держбюджету надходження на 1 травня 2009 року в порівнянні з минулим роком зменшилися на 2,8 мільярда гривень або на 5,4%.

"Якщо ж врахувати, що в квітні 2009 року Національний банк авансом сплатив уряду 2,4 мільярда гривень, чого не було минулого року, то скорочення реальних доходів бюджету поточного року склало 5,2 мільярда гривень або 10%", - підкреслив Азаров.

Тимошенко похвалилалася перевиконанням плану надходжень до загального фонду за квітень 2009 року на 5,7%, але не розповіла про те, що план чотирьох місяців за офіційними даними казначейства виконаний лише на 99,7%, наголошує народній депутат.

"Відповідно до бюджетного розпису за 4 місяці до загального фонду Держбюджету повинно було надійти 48,886 мільярда гривень, а надійшло 48,724 мільярда. Якщо ж взяти план надходжень без постійних коригувань у бік зменшення і без авансових вилучень доходів, то реально загальний фонд бюджету за 4 місяці виконано на 93,3%, а в квітні - на 87,9%. Так, наприклад, Державна митна служба не виконала план наповнення загального фонду держбюджету ні в квітні (мінус 1,6 мільярда гривень), ні за підсумками 4 місяців (мінус 3 мільярди гривень) "- зазначив Азаров.

"Те, що Тимошенко не бачить необхідності переглядати бюджет, говорить лише про те, що проблеми будуть наростати як сніжний ком", - резюмував він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!