Суд переніс розгляд справи про ліквідацію "УкрГаз-Енерго"

Понеділок, 18 травня 2009, 15:52

Апеляційний господарський суд Києва на засіданні в понеділок переніс на 28 травня розгляд справи про припинення діяльності ЗАТ "УкрГаз-Енерго" шляхом його ліквідації.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Підставою для такого рішення була заява "УкрГаз-Енерго" у Вищий господарський суд України (ВГСУ), а також лист ВГСУ на ім'я голови Апеляційного госпсуду Києва, в якому Вищий апеляційний госпсуд витребував справу про ліквідацію компанії.

Раніше Апеляційний госпсуд Києва суд переносив розгляд цієї справи на 18 травня.

Як повідомлялося, Господарський суд Києва 1 жовтня 2008 року виніс ухвалу про припинення діяльності "УкрГаз-Енерго" шляхом його ліквідації за підсумками розгляду позову Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України".

Суд першої інстанції визнав недійсними рішення установчих зборів товариства, щодо затвердженння статуту ЗАТ, а також рішення єдиних зборів акціонерів товариства, що відбулися 28 квітня 2007 року.

Відповідачами у даному спорі виступають "УкрГаз-Енерго", RosUkrEnergo AG (Швейцарія) і Шевченківська райдержадміністрація Києва, зареєстрована ЗАТ як господарюючий суб'єкт.

Кабінет міністрів, Міністерство палива та енергетики, Міністерство економіки, Міністерство фінансів та Міністерство юстиції і ВАТ "Газпром" (РФ) виступають у розгляді справи в якості третіх осіб.

"УкрГаз-Енерго" оскаржило визначення госпсуду Києва.

"УкрГаз-Енерго" створено в лютому 2006 року на виконання російсько-українських домовленостей щодо організації чергової схеми поставок в Україну центральноазіатського і російського газу, досягнутих між "Газпромом", "Нафтогазом України" і RosUkrEnergo у Москві 4 січня 2006 року.

Сторони тоді, зокрема, домовилися про створення "Нафтогазом України" і RosUkrEnergo спільного підприємства (СП) для реалізації на внутрішньому ринку України природного газу, що надходить до країни з території Російської Федерації.


Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!