ЄС переймається щодо економічного спаду в Україні

Понеділок, 6 квітня 2009, 12:49

Європейський Союз стурбований поглибленням економічного спаду в Україні.

Про це сказав президент Європейського парламенту Ханс-Герт Поттерінг, виступаючи на позачерговому засіданні Верховної ради, повідомляє агентство "Українські новини".

"Ми в Європейському Союзі дуже стурбовані поглибленням економічного спаду в Україні", - сказав він.

Президент Європарламенту підкреслив, що негативні процеси в економіці України підсилюються політичною кризою.

Реклама:

"Саме в Україні в останні роки, в останні місяці, тижні й навіть дні ми бачимо дуже складну комбінацію економічних проблем, а також політичної кризи й енергетичної безпеки", - сказав Поттерінг.

Він підкреслив, що Кабінет міністрів, розраховуючи на кредит Міжнародного валютного фонду для стабілізації економічної ситуації, повинен одержати підтримку українських політичних лідерів.

Президент Європарламенту наголосив на необхідності зменшення дефіциту державного бюджету України, проведення реструктуризації банківської системи й поновлення довіри громадян до фінансової системи.

Як повідомлялося, цього тижня до України знову прибуде місія Міжнародного валютного фонду, яка обговорить умови надання чергових кредитних траншів.

МВФ розраховує на виконання обіцянок президента Віктора Ющенка та прем'єра Юлії Тимошенко забезпечити 13-17 квітня ухвалення законів зі зміцнення фінансового стану Пенсійного фонду та "Нафтогазу України", а також узгоджених з МВФ та Світовим банком законопроектів щодо стратегії реструктуризації українського банківського сектора.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!