Другий і третій транші будуть по 2,8 млрд. доларів

П'ятниця, 17 квітня 2009, 15:07

Міжнародний валютний фонд допускає, що другий і третій транші кредиту stand by для України будуть рівні за обсягом й становитимуть по 2,8 млрд. доларів або по 1,9 млрд. СПЗ (спеціальні права запозичення).

Про це на брифінгу заявила голова місії МВФ Джейла Пазарбашіоглу, повідомляє агентство "Українські новини".

"Два транші разом - це 3,8 млрд. СПЗ. Тобто цей (другий) транш буде 1,9 млрд. СПЗ, і наступний також буде 1,9 млрд. СПЗ", - сказала вона.

Голова місії уточнила, що в такий спосіб розмір другого траншу кредиту, який планувався раніше, збільшено з 1,25 млрд. СПЗ, або 1,87 млн. доларів до 1,9 млрд. СПЗ, або 2,8 млрд. доларів.

Реклама:

Розмір же третього траншу зменшений з раніше планованих 2,5 млрд. СПЗ або 3,75 млрд. доларів до 1,9 млрд. СПЗ або 2,8 млрд. доларів.

Пазарбашіоглу додала, що місія МВФ незабаром знову відвідає Україну для аналізу можливості надання країні третього траншу кредиту stand by.

"Нам потрібно буде ще подивитися на додатковий прогрес влади щодо реструктуризації й посилення банківського сектора. Я думаю, що ми дуже скоро повернемося в Україну, щоб здійснити наступний перегляд програми співробітництва", - сказала вона.

На думку голови місії МВФ, рада директорів фонду може розглянути питання виділення другого траншу кредиту stand by у середині травня.

Як повідомлялося, МВФ допускає виділення Україні другого траншу кредиту stand by на 2,8 млрд. доларів.

5 листопада 2008 року МВФ ухвалив рішення щодо виділення Україні кредиту stand by на суму близько 16,4 млрд. доларів для подолання проблем в економіці.

10 листопада 2008 року фонд виділив Україні перший транш кредиту на 4,5 млрд. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!