Тимошенко доручила готуватися до модернізації ГТС

П'ятниця, 17 квітня 2009, 12:37

Уряд доручив Мінпаливенерго та НАК "Нафтогаз України" до кінця 2009 року затвердити техніко-економічні обгрунтування та уточнення кошторису для реалізації інвестиційних проектів з модернізації газотранспортної системи України.

Доручення цим структурам затверджено розпорядженням Кабміну 15 квітня, оприлюдненим у п'ятницю, повідомляє агентство "Інтерфакс-Ураїна".

"Почати переговорний процес щодо укладання в першому кварталі 2010 року відповідних кредитних угод", - йдеться в дорученні.

У преамбулі документа зазначається, що він виданий з метою належної організації та координації роботи з модернізації ГТС у відповідності із Спільною заявою на міжнародній конференції з модернізації газотранспортної системи України, підписаної 23 березня цього року в Брюсселі.

Зазначеним розпорядженням уряд також доручив Мінпаливенерго, МЗС, Мінекономіки, Мінфіну і "Нафтогазу України" визначити у тижневий термін кандидатури для включення до складу групи технічної координації.

Перераховані відомства повинні у місячний термін подати уряду пропозиції щодо плану заходів з реалізації домовленостей у Брюсселі.

Як повідомлялося, Спільна заява передбачає готовність ЄС сприяти модернізації української ГТС як одному з ключових маршрутів постачання Європи газом та збільшення її пропускної здатності на 60 млрд. куб. м.

Крім того, в документі відзначаються наміри України щодо поступової інтеграції до загального енергетичного ринку ЄС, зокрема, шляхом отримання членства в енергетичному співтоваристві і підкреслюється готовність ЄС цьому сприяти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!