В Нацбанку кажуть, що на гривню не впливали

П'ятниця, 10 квітня 2009, 18:18

Посилення гривні, яке спостерігається останнім часом, не було результатом спеціальних зусиль Нацбанку в контексті взаємин з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Про це заявив керівник групи радників голови НБУ Валерій Литвицький, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна"

"Ми нікому не підігруємо. До речі, МВФ не виступає за штучне посилення або ослаблення курсу. Він виступає за гнучкість курсу, і в цьому наші позиції однакові. Учора був розрив між офіційним і ринковим курсами - 1,9%, сьогодні він змінився до 2 , 5%. Такий діапазон коливань для нас принятним на даному етапі ", - сказав він.

Литвицький зазначив, що НБУ продовжує дотримуватися політики по зближенню офіційного і ринкового курсів, і, на певному етапі, відповідна маржа може звузитись за рахунок зміни офіційного курсу.

Реклама:

"Різниця може зменшуватися, аж до злиття на певному етапі, за рахунок руху як ринкового, так і офіційного курсів", - підкреслив він.

Як повідомлялося, серед чинників стабілізації курсу гривні, яка відбувається останнім часом, експерти називають валютно-курсову політику Національного банку, скорочення відтоку депозитів з українських банків, а також психологічний фактор - приїзд місії МВФ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!