Фонд державного майна витратить мільйон на послуги таксі

Вівторок, 24 лютого 2009, 10:04
У 2009 році керівництво Фонду держмайна має намір скористатися послугами таксі. Тільки в першому півріччі на ці цілі відомство виділить 773 тисячі гривень, повідомляє "Дєло".

Як стало відомо виданню, Фонд держмайна вже визначив переможця тендеру на користування послугами таксі. Ним стала київська компанія "Київтехсервіс". Документи з компанією підписати встигла ще Валентина Семенюк, яку через кілька днів парламент відправив у відставку.

Згідно із договором, Київтехсервіс надасть в оренду ФДМ вісім автомобілів Opel Omega і Nissan Maxima терміном на один рік. Машини замовлено для перевезення керівництва ФДМ. Однак, в яку остаточну суму виллється їх оренда, не уточнюють ні у Фонді держмайна, ні в Київтехсервісі, пише видання.

У Фонді держмайна необхідність замовляти таксі для керівництва відомства пояснили відсутністю власного парку автомобілів. "У ФДМ немає власного транспорту, а чиновникам з керівництва необхідно щодня здійснювати поїздки", - заявила екс-голова фонду Валентина Семенюк.

За її словами, "Київтехсервіс" є дочірнім підприємством ФДМ, яке створено спеціально для надання послуг таксі ще в 1991 році. "У цього підприємства свій самостійний рахунок у банку. Ціни на його послуги дійсно дуже низькі, але як це виходить, я не можу сказати", - прокоментувала Семенюк.

Як зазначає "Дєло", на запитання щодо інших учасників тендера співробітники ФДМ і керівництво Київтехсервісу відповідати відмовилися, мотивуючи це конфіденційністю подібної інформації. Однак можна з упевненістю припустити: "кишенькова" фірма ФДМ була поза конкуренцією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!