У Ющенка вимагають поставити крапку в питанні російського кредиту

Четвер, 12 лютого 2009, 17:39
 

В секретаріаті президента закликають уряд повернути в правове русло ситуацію, пов'язану з намірами Кабінету міністрів отримати кредит у Російській Федерації.

Про це заявив керівник головної служби соціально-економічного розвитку секретаріату президента Роман Жуковський на брифінгу в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

На його думку, в питанні про отримання Україною кредиту розміром 5 млрд. дол. у Російській Федерації, не поставлена крапка.

"Я б не сказав, що крапка поставлена, оскільки не відкликана делегація, і ті повноваження, з якими вона поїхала, і ті умови залишаються неоприлюдненими", - прокоментував Жуковський ситуацію, пов'язану із звертанням Кабінету міністрів до уряду Росії з проханням про виділення відповідних коштів.

"Незрозуміло, які домовленості вона (делегація) досягла під час перебування в Росії", - відзначив він.

"Я думаю, що для того, щоб таку точку поставити, є два можливих варіантів реагування", - відзначив Жуковський.

Так, на його думку, одним з варіантів вирішення ситуації може стати направлення урядом президенту Віктору Ющенко проекту директив для подальших переговорів, у тому числі й з іншими країнами щодо можливості отримання відповідного кредиту.

"І такі директиви будуть розглянуті, затверджені і все це повернеться в правове русло", - підкреслив Жуковський.

За його словами, іншим шляхом виходу може стати відкликання урядової делегації з Росії, а також скасування "досягнутих домовленостей без відповідного правового обгрунтування".

Відповідаючи на запитання про те, до яких наслідків може призвести досягнення все-таки відповідних домовленостей і підписання відповідних договорів про виділення кредиту урядом Юлії Тимошенко, Жуковський підкреслив, що може виникнути ситуація, подібна ситуації, що пов'язана з досягнутими домовленостями і підписаними контрактами з постачання природного газу .

"Подібна ситуація і в цьому питанні. Йде порушення встановленої процедури. І на це звертається увага, тому що можуть бути дуже негативні наслідки", - підкреслив Жуковський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!