Уряд надав свої "оптимістичні" плани на 2009 рік

Вівторок, 23 грудня 2008, 13:50



Кабінет міністрів вважає своїми першочерговими завданнями до кінця 2009 року досягнення макроекономічної стабілізації та відновлення зростання економіки при мінімізації соціальних наслідків економічної кризи.

Текст програми діяльності уряду розміщено на офіційному сайті Верховної Ради.

Згідно з програмою діяльності, уряд має намір досягти макроекономічної стабілізації шляхом стимулювання внутрішніх інвесторів і реалізації інвестиційних проектів спільно з міжнародними фінансовими організаціями.

Кабінет міністрів також має намір удосконалити регуляторну політику, реформувати податкову систему, стабілізувати надходження до держбюджету, оптимізувати державні витрати, зменшивши витрати на утримання держорганів.

Крім того, Кабмін планує підвищити ефективність використання держмайна.

Уряд має намір погоджувати з Нацбанком заходи щодо стабілізації ситуації на грошово-валютному та кредитному ринках.

Кабінет міністрів також планує боротися з безробіттям шляхом створення нових робочих місць та стимулювання роботодавців до збереження старих, організації громадських робіт та працевлаштування випускників навчальних закладів.

Згідно з проектом програми, уряд планує відновити економічне зростання шляхом підтримки реального сектора економіки, зокрема, диверсифікації експорту та часткової переорієнтація експортерів на внутрішній ринок, будівництва житла, розвитку сучасної інфраструктури, включаючи реалізацію проектів, пов'язаних з проведенням фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу .

Крім того, передбачається погашення заборгованості підприємств, включаючи аграрні підприємства, і відновлення достатнього рівня їх оборотних коштів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!