Уряд хоче знати, скільки українці заробляють за кордоном

П'ятниця, 7 листопада 2008, 15:30
 

Кабінет Міністрів доручив Національному банку разом з Міністерством праці й соціальної політики, Державним комітетом статистики, Інститутом демографії й соціальних досліджень в 2009-2012 роках розробити методику й провести експериментальні розрахунки доходів громадян України, отриманих за кордоном.

Про це йдеться в розпорядженні Кабміну № 1413 від 5 листопада.

Цим розпорядженням Кабмін затвердив Стратегію розвитку державної статистики на період до 2012 року, повідомляє агентство "Українські новини".

Кабмін також доручив НБУ й Держкомстату в 2009-2012 роках привести показники грошово-кредитної статистики у відповідність з показниками європейської системи центральних банків.

Реклама:

Крім того, Міністерству фінансів, Державному казначейству, Пенсійному фонду, фондам соціального страхування й Держкомстату в 2010-2012 роках доручено розробити методологію формування зведеної інформації про фінансові операції сектора загальнодержавного управління й привести економічну класифікацію витрат бюджету у відповідність із міжнародними стандартами.

Як повідомляло агентство, раніше НБУ неодноразово заявляв про існування різних оцінок обсягу надходжень в Україну від громадян, які працюють за кордоном.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!